Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Lovačko udruženje "Bogiša Popović Giša"- Vlasotince

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
Позивница

“ШУМАДИЈА“ ОВОГ МЕСЕЦА СА ПОБРАТИМИМА

Побратими у "Шумадији"   Ловачко братство, дуга је и значајна традиција у Србији. Међусобно повезивање и сарадња ловачких организација има превасходни циљ да два сродна и блиска ловачка удружења остварују заједничке програме у многим областима ловства, од размене стечених искустава, заједничких наступа на изложбама и сајмовима, до размене дивљачи и њиховог уношења у ловишта као и заједничких програма у развоју сопствених ловно – узгојних центара.

 

   На тим постулатима и Ловачко удружење „Шумадија“, већ деценијама има побратимске повеље са ловачким удружењима „Бакић“ у Фочи, „Сента“ у Сенти и „Сјенички врхови“ у Сјеници. Нешто касније са ловцима Решица из Румуније а од недавно и са Ловачким удружењем „Параћин“.

Зато, у овом делу Србије, познато је, да су октобар и новембар, месеци, када ЛУ „Шумадија“, дочекује у својим ловиштима своје ловачке побратиме. По речима, председника Милосава Зимоњића, ово је још једна заједничка прилика да разменимо искуства и договоримо се о новим иницијативама и акцијама.

 

   Са почетком јесење ловне сезоне у ловишту „Лепеница“, гостовали су побратими из Параћина, који су боравили и ловили у Ловачкој секцији „Рујевица“, чију заједничку фотографију објављујемо. Наредних викенда и сва друга побратимска удружења боравиће код ловаца „Шумадије“.

Осим ових дружења постоје већ и дугогодишња секцијска побратимства са ловцима широм Србије па и ван њених граница. С. М.

„СРЕБРНИЦА“ ОБЕЛЕЖИЛА 60 ГОДИНА ЛОВСТВА

60 година ловстваЛовачко удружење „Сребрница“ у Страгарима, обележило је пригодном свечаношћу - 60 година постојања и самосталног организовања лова и ловства. У присуству бројних гостију и ловаца Страгара и околине, о ловству у овом подрудничком крају говорили су – Томица Радосављевић, дугогодишњи председник овог удружења и Мирољуб Томић, председник Скупштине.

 

Овај значајан скуп ловаца подрудничког краја поздравили су: Драган Шормаз, председник ЛСС, Илија Елезовић, председник ЛС КиМ, Урош Ђоковић, председник Скупштине ЛСЦС,60 година ловства Боривој Николић, члан ЦИЦ-а из Румуније и председници неколико ловачких удружења са овог подручја.

Заслужним ловцима „Сребрнице“, уручена су највиша одликовања Ловачког савеза Централне Србије - бронзани, сребрни и златни орден, као и специјалне повеље урађене за ову јубиларну прилику.

 

По завршетку свечаног дела, гости и домаћини гостили су се уз добру музику на челу са познатом музичком уметницом Снежаном Бабић.

 

С. М.

Комерцијални лов фазана у ЛУ "Јухор" Варварин

НОВО СТАРО РУКОВОДСТВО

Изабрано руководство 10.09.2016. годинеНа конститутивној седници Скупштине одржаној 10.09.2016. године изабрано је руководство за наредне четири године:

- За председника Удружења поново изабран Менсур Гичевић;

- заменик председника Нермин Хаџифејзовић;

- за секретара удружења Раданко Шекуларац;

- за председника Скупштине Ћемал Ибровић и

- за председника секције Сјеница Шефко Салихагић;

Све функције изабране једногласно.

Председник Менсур обећао је у наредном мандату још већи рад на унапређењу и заштити гајених врста дивљачи, развој ловног туризма и појачану контролу евентуалног криволова.

У Скупштину Удружења примљен је одређен број младих делегата који ће унети свежину и додатну снагу ка остваривању ових циљева.

У програму рада планирана је реализација одређених пројеката, као и завршетак опремања соба и апартмана Ловачког дома како би се заокружила једна целина успешног газдовања и са финансијске стране гледишта.

Успешан лов европских јелена у Параћину

Одстрел европског јеленаУ Ловачком удружењу "Параћин" из Параћина протекао је више него успешан ловни викенд.Одстрел европског јелена

 

Овог пута ловачку срећу да одстреле европског јелена имали су Иван Илић из Лапова и Предраг Бошковић из Пирота.

Иван је свог јелена одстрелио у петак 9.септембра у 19:15 у месту званом "Гола Коса", док је Предраг успешан био у недељу 11.септембра у 07:15 у месту званом "Козји рог".

Ово је још један доказ раста популације ове дивљачи у ловишту "Црница", што је довело до великог интересовања за комерцијални лов.

 

Б.С.

У Параћину одстрељен "бронзани" вепар

Бронзани вепар, 150 кг, Зоран Кузмановић, КрагујевацДа се домаћинским газдовањем заузврат добијају добри резултати у квалитету и бројности дивљачи доказ је и недавни улов у ловишту "Црница".


Дана 24.08.2016, године у комерцијалном делу ловишта којим газдује ЛУ "Параћин" Бронзани вепар, 150 кг, Зоран Кузмановић, Крагујевациз Параћина одстрељен је дивљи вепар тежине око 150 кг у бронзаној медаљи.

Ловац срећне руке, Зоран Кузмановић из Крагујевца, одстрелио је трофејног вепра у предвечерје (19 часова и 50 минута) у месту званом "Козији рог".

Б.С.