Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ПОДРШКА БРАТИСЛАВУ БРАЦИ ЋИРКОВИЋУ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ЛСС

Ловачки савез Централне Србије, на седници Управног одбора, уз присуство председника ловачких удружења, 5. октобра 2017. године, утврдио је листу 27 делегата Изборне скупштине Ловачког савеза Србије.


Седница Управног одбораОвом приликом прeдложени су и једногласно прихваћени кандидати за следеће функције: Урош Ђоковић (ЛУ „Краљево“) за председника Скупштине; Бојан Радовановић (ЛУ „Варовнице“) за потпредседника УО; Милија Ђорђевић (ЛУ „Хајдук Вељко“), Никола Лешјанин (ЛУ „Параћин“) и Томица Радосављевић (по функцији) за чланове УО; Драган Губеринић (ЛУ „Шумадија“) за члана Надзорног одбора и Вукић Костић (ЛУ „Чемерница“) за члана Суда части.Седница Управног одбора


После широке расправе и дискусије скоро свих присутних, за председника Ловачког савеза Србије, подржана је кандидатура Братислава Браце Ћирковића, председника ЛУ „Ниш“.

ФЕСТИВАЛ ЛОВА РУМУНИЈЕ ПОСВЕЋЕН 25-ГОДИШЊИЦИ САРАДЊЕ ЛОВАЦА БЕЛОБРЕШКЕ И ЛУЖНИЦА

25-ГОДИШЊИЦИ САРАДЊЕ ЛОВАЦА БЕЛОБРЕШКЕ И ЛУЖНИЦАУ присуству највиших делегација ловаца Румуније и Србије, у Старој Молдави, у Румунији, 28. септембра 2018. године, на Другом фестивалу лова Румуније, бројним манифестацијама, обележено је 25 година побратимства и сарадње ловаца Белобрешке и Лужница.

Овај величанствени скуп отворио је др Николае Шелару, генерални председник Ловачког савеза Румуније, рекавши да је поносан, кад два села, једно из Шумадије и друго из Дунавске клисуре, већ четврт века повезује две државе ширећи нераскидиво пријатељство двају народа. Уз то, додао је, да се дичи што је у Лужницама 2007. године, отворио Дом пријатељства ловаца Србије и Румуније.

У име ловаца Србије, преко 2.000 учесника окупљених на обали Дунава, са изложеним многим ловачким експонатима и традиционалним обележјима две земље, поздравио је Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије и најужег руководства Ловачког савеза Србије.

На овој манифестацији слоге и заједништва, осим ловаца, присуствовали су и представници највиших државних органа две суседне и пријатељске земље.

Овај ловачки скуп поздравили су и представници ловачких организација и градова Решица, Крагујевца, Нове Молдаве и Великог Градишта, као и Лужница и Белобрешке.

Сви учесници овог јединственог ловачког скупа, поред јубиларног беџа, добили су и спомен – плакете, као и одликовања ловачких савеза Србије, Румуније и Централне Србије.

 

25-ГОДИШЊИЦИ САРАДЊЕ ЛОВАЦА БЕЛОБРЕШКЕ И ЛУЖНИЦА 25-ГОДИШЊИЦИ САРАДЊЕ ЛОВАЦА БЕЛОБРЕШКЕ И ЛУЖНИЦА 25-ГОДИШЊИЦИ САРАДЊЕ ЛОВАЦА БЕЛОБРЕШКЕ И ЛУЖНИЦА

6. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 6. коло6. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 26.08.2018. године у Крагујевцу.

 

Резултате 6. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-6kolo/

5. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 5. коло5. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 05.08.2018. године у Ариљу.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-5kolo/

НАЈВЕЋЕ ЛОВАЧКО ГРАДИЛИШТЕ

У Младеновцу

 

Ловиште Ловачког удружења „Варовнице“ из Младеновца, сврстава се у ред најизграђенијих на овим просторима. Међутим, и сада свуда се овде гради и ради. Све активности у ловачким секцијама предводе ловци, заједно са руководством и вредном Стручном службом.

Уређење Ловачког дома на КосмајуМеђу објктима који увелико мења рухо је и Ловачки дом „Пландиште“ на Космају, који ће после обимне адаптације и уређења, што је у току, бити један од најлепших и најфункционалнијих објеката ове врсте у овом делу Србије. Дом ће широм отворити своја врата за туристичке посленике – ловце и друге заљубљенике у ове шумадијске пределе, већ у другој половини ове године.Висока затворена чека

У току је и изградња и Ловачког дома у Међулужју, као и других ловно – узгојних објекаата у другим ловачким секцијама. Купљени плац у Међулужју је површине 20 ари и у Ковачевцу 10 ари, где се такође гради још један ловачки дом. У плану је куповина и изградња још једног прихватилишта за фазанске пилиће, од 15 ари.

У овом ловишту изграђено је у овој години, још десет затворених и отворених чека. Оне су различитих намена за – мониторинг, спречавање штета, утврђивање бројности и старосне структуре високе дивљачи, одстрел...

По оцени стручњака, срндаћи у овом ловишту су у изузетној кондицији и са добрим трофејима. Мада је, до почетка јула, у узгојно - селективном одстрелу одстрељено 40 срндаћа, и 10 у комерцијалном лову два су у сребру и пет у бронзи. Међутим, комерцијални ловци, међу којима и Шпанци, када је у питању одстрел три златна срндаћа, нису имали ловачке среће.

- Све што се ради у нашем Ловачком удружењу указује на праве развојне Овогодишњи трофеји срндаћапутеве који воде новим висинама лова и ловства, захваљујући упорности и добром раду ловаца у свим ловачким секцијама, чиме је Младеновац високо котиран на ловној мапи наше земље, истиче Бојан Радовановић , председник Ловачког удружења „Варовнице“ у Младеновцу.

 

С. М.

ИЗГРАДЊА ЛОВАЧКОГ ДОМА У КНИЋУ

Фото вест

 

Ловачко удружење “Владан Милошевић“ из Кнића, у овом гружанком месту, гради један од највећих ловачких домова у Србији. Корисна површина Ловачког дома достиже чак преко 550 квадратних метара.


http://www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/izgradnja-lovackog-doma-knic-2018-1.jpg


http://www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/izgradnja-lovackog-doma-knic-2018-2.jpg

Одлука Скупштине ЛСЦС о висини чланарине за ловну 2018/2019. годину