Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Lovačko udruženje "Bogiša Popović Giša"- Vlasotince

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
НОВО СТАРО РУКОВОДСТВО

Изабрано руководство 10.09.2016. годинеНа конститутивној седници Скупштине одржаној 10.09.2016. године изабрано је руководство за наредне четири године:

- За председника Удружења поново изабран Менсур Гичевић;

- заменик председника Нермин Хаџифејзовић;

- за секретара удружења Раданко Шекуларац;

- за председника Скупштине Ћемал Ибровић и

- за председника секције Сјеница Шефко Салихагић;

Све функције изабране једногласно.

Председник Менсур обећао је у наредном мандату још већи рад на унапређењу и заштити гајених врста дивљачи, развој ловног туризма и појачану контролу евентуалног криволова.

У Скупштину Удружења примљен је одређен број младих делегата који ће унети свежину и додатну снагу ка остваривању ових циљева.

У програму рада планирана је реализација одређених пројеката, као и завршетак опремања соба и апартмана Ловачког дома како би се заокружила једна целина успешног газдовања и са финансијске стране гледишта.

Успешан лов европских јелена у Параћину

Одстрел европског јеленаУ Ловачком удружењу "Параћин" из Параћина протекао је више него успешан ловни викенд.Одстрел европског јелена

 

Овог пута ловачку срећу да одстреле европског јелена имали су Иван Илић из Лапова и Предраг Бошковић из Пирота.

Иван је свог јелена одстрелио у петак 9.септембра у 19:15 у месту званом "Гола Коса", док је Предраг успешан био у недељу 11.септембра у 07:15 у месту званом "Козји рог".

Ово је још један доказ раста популације ове дивљачи у ловишту "Црница", што је довело до великог интересовања за комерцијални лов.

 

Б.С.

У Параћину одстрељен "бронзани" вепар

Бронзани вепар, 150 кг, Зоран Кузмановић, КрагујевацДа се домаћинским газдовањем заузврат добијају добри резултати у квалитету и бројности дивљачи доказ је и недавни улов у ловишту "Црница".


Дана 24.08.2016, године у комерцијалном делу ловишта којим газдује ЛУ "Параћин" Бронзани вепар, 150 кг, Зоран Кузмановић, Крагујевациз Параћина одстрељен је дивљи вепар тежине око 150 кг у бронзаној медаљи.

Ловац срећне руке, Зоран Кузмановић из Крагујевца, одстрелио је трофејног вепра у предвечерје (19 часова и 50 минута) у месту званом "Козији рог".

Б.С.

5. коло Шумадијске лиге 2016

Шумадијска лига 2016. 5. коло5. коло Шумадијске лиге 2016. одржано је дана 21.08.2016. године у Крагујевцу.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2016-5kolo/

4. коло Шумадијске лиге 2016

Шумадијска лига 2016. 4. коло4. коло Шумадијске лиге 2016. одржано је дана 14.08.2016. године у Краљеву.

 

Резултате 4. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2016-4kolo/

ВОЛИЈЕРА И У ЧУМИЋУ

Волијера у Чумићу    Захваљујући доброј организацији и великом радном и материјалном потенцијалу за изградњу нових ловно-техничких и узгојних објеката у Ловачком удружењу „Шумадија“ у Крагујевцу, половином августа 2016. године, завршена је десета савремена волијера за прихват младих фазана у Чумићу, у Ловачкој секцији „Собовица“.

 

     Ова модерна волијера изграђена је по свим ловно-узгојним прописима, хранилицама и појилицама, у површини од шест ари, и у њу је унето 600 фазанчића, који ће касније бити пуштени у ловиште, нагласио је Милош Миленковић, председник Секције „Собовица“ поздрављајући госте.

 

   На пригодној свечаности, под шатором, који је тим поводом постављен, присутним гостима обратио се и председник ЛУ „Шумадија“ Милосав Зимоњић, које је поред осталог рекао, да садашња новоизграђена прихватилишта за младе фазане, могу примити преко 5.000 комада у једном турнусу, што представља изузетан ловно-узгојни потенцијал.

С. М.

ЛОВОЧУВАРИ ПРЕДУХИТРИЛИ ЛОВОКРАДИЦУ

ТополаПриликом редовне контроле ловишта „Каменица“, корисника Ловачког удружења „Карађорђе“ из Тополе од стране овлашћених службених лица за чување ловишта, ловочувара Николић Саше и Марковић Младена спречен је покушај незаконите радње ловокрађе односно одстрела дивљачи.

            Акцијом на терену дана 08.08.2016. године, око 20,35 часова у потезу КО. Гуришевци, Општина Топола, место звано „Величковци“, затечен је С.С. из Гуришеваца наоружан са ловачком пушком, која је у моменту контроле била напуњена са два ловачка патрона. Увидом у расположиву документацију коју поседује Корисник ловишта, затечено лице није члан Ловачког удружења „Карађорђе“ из Тополе, не поседује уредно издату важећу ловну карту за ловну годину 2016/17, нити поседује било какву дозволу за лов издату од стране корисника ловишта „Каменица“.

            У сарадњи са Полицијском станицом у Тополи, радници ПС Топола изашли су по пријави одмах на терен и од затеченога лица у ловишту одузели предмете која су намењена за вршење незаконите радње, ловачку пушку и патроне.

            Ловачко удружење је предузело све законске мере предвиђене Законом о ловству и дивљачи и Кривичнога законика Србије, односно поднет је захтев за покретање кривичне пријаве код Полицијске станице у Тополи.

            Сада је све на Држави и Судском правосуђу да донесу праве законске казнене мере, првенствено због заштите дивљачи, јер је дивљач национални ресурс.