Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
5. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.5. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 20.08.2017. године у Гучи.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-5kolo/

4. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.4. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 13.08.2017. године у Краљеву.

 

Резултате 4. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-4kolo/

3. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.

3. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 06.08.2017. године у Тополи.

 

Резултате 3. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-3kolo/

In memoriam

Toni Vrščaj,  1948-2017   U ponedeljak, 17. jula 2017. u Črnomelju, posle kratke i teške bolesti, preminuo je Toni Vrščaj. Toni je bio predsednik Koordinacionog Foruma CIC-a za jugoistočnu Evropu, Međunarodni sudija za trofeje i član CIC-a od 1995. godine.

 

Poštovan suprug, otac i deda, naše saučešće pre svih ide njegovoj divnoj porodici. Uspešan poslovni čovek, na Tonija ste mogli uvek da se oslonite. S Tonijem sam se družio u Črnomelju, na Kipru, u Marakešu, Stragarima, Parizu... Pamtićemo ga kao uvek nasmejanog i neumornog čoveka kadrog da svuda stigne za tili čas, pogotovu na prostoru bivše zajedničke države.

Rekao mi je jednom prilikom da vojničke dane u Srbiji pamti kao najlepši period u životu.

 

Tonijeva lovačka misija bio je održiv lov i podizanje lovačke kulture na najviši mogući nivo. Njegovim odlaskom, Lovački Savez Slovenije gubi dostojanstvenog predstavnika a srpski Savez, na žalost, zatvara jedno važno poglavlje u međunarodnim odnosima. Jednom rečju, izgubili smo velikog druga koji je, ponekad umešnije nego mi sami, zastupao Srbiju pred svetom.

 

Zbog toga, još jednom hvala našem prijatelju i velikom lovcu Toniju Vrščaju.

 

Milorad Perović

У „ШУМАДИЈИ“ - ГРАДИ СЕ И РАДИ КАО НИКАДА ДО САДА

Ловачки дом у Шумарицама   Задњих година Ловачко удружење „Шумадија“, радом и активностима, сврстава се у ред најорганизованијих ловачких организација у Србији.

   Јасно дефинисаним и уређеним правилима рада и понашања, у складу са Статутом и другим документима, остварена је могућност да секције са доста самосталности одлучују о ловишту и изградњи најважнијих објеката на свом терену.

 

   Све је почело када су органи управљања одлучили да уместо одрађивања четири акције у ловишту, ловци одраде само једну, а преостале три дневнице од укупно три хиљаде динара, уплате уз чланарину и уложе у изградњу најпотребнијих објеката у тој секцији. Зато је, уз средства удружења и средстава Буџетског фонда за развој ловства у Републици Србији, свака секција велико градилиште. Гради се и ради као никада до сада.

   Пре свега, граде се прихватилишта, ловачке куће, путеви, високе чеке, хранилишта и солишта, адаптирају старији објекти, уређују просторије у управи, износи храна и со у ловиште и једном речју остварује се препород овог ловачког удружења.

- Посебно је значајно што се сви ови програми остварују у овим годинама великог јубилеја ловства Крагујевца, јер напредак се остварује само слогом ловаца и правилним радом руководства, када се овде са делегатског прешло на председнички систем и сам председник удружења бира свој тим за рад, који даје изванредне резултате, недавно је констатовао председник Скупштине ЛУ „Шумадија“, Горан Радовановић.

   У задњих пет година изграђено је 10 најмодернијих прихватилишта за фазанску дивљач, пет ловачких кућа, 55 планских покривених чека од којих 10 топлих, 20 километара просечених и насутих путева, проширена фазанерија у Шумарицама за производњу 60.000 фазанских пилића и волијере на 3,5 хектара, изграђена хладњача и стан за фазанеристе, набављена нова возила, дограђен и опремљен Ловачки дом у Шумарицама и пуно другог.

Ловачко удружење се припрема да достојанствено обележи 130 година ловства Крагујевца, 9. септембра 2017. године.

 

С. М.

Изложба трофеја у Горњем Милановцу

Изложба трофејаУ холу Дома културе, у петак 30.јуна, Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ изложило је трофеје одстрељених срндаћа које су ловци удружења одстрелили у првом делу ловне сезоне.


Овогодишња ловна сезона на срндаћа у ловиштима „Таково“ и Сувобор“ била је изузетно добра, што говоре и резултати одстрела.

У ловишту „Сувобор“ од планираних 5, одстрељено је 4 срндаћа, а у ловишту „Таково“ од планираних 128 одстрељено је 90 посто.

Дугогодишњим селективним одстрелом повећан је квалитет и вредност одстрељених срндаћа.

Ловишта Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“спадају у богатија ловишта са срнећом дивљачи, како у Моравичком округу, тако и у ширем окружењу.

ОДСЕЧЕНА И ШЕСТА ЧЕКА

 

Вандализам      После одсечених пет високих савремених чека на Тројице, на потесу села Нови Милановац, у ловиштуЛепеница“, (о чему смо већ писали) ових дана одсечена је и шеста чека. 

 

 

             Изгледа да вандал на том свом суманитом чину није стао. Зато, се добронамерни ловци и творац и ове шесте чеке, која није сачувана од хировитог дрвосече, Љубиша Степановић, гласно пита: да ли је могуће да сами ловци а и полиција не можгу да уђу у траг овом идиоту, коме су чеке због нечега „криве“, а незнамо зашто? 

 

 

        Ловци очекују, да се ускоро открије виновник ових злодела и стави на стуб правде али и срама због учињеног вандализма.