Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
6. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 6. коло6. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 26.08.2018. године у Крагујевцу.

 

Резултате 6. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-6kolo/

5. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 5. коло5. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 05.08.2018. године у Ариљу.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-5kolo/

НАЈВЕЋЕ ЛОВАЧКО ГРАДИЛИШТЕ

У Младеновцу

 

Ловиште Ловачког удружења „Варовнице“ из Младеновца, сврстава се у ред најизграђенијих на овим просторима. Међутим, и сада свуда се овде гради и ради. Све активности у ловачким секцијама предводе ловци, заједно са руководством и вредном Стручном службом.

Уређење Ловачког дома на КосмајуМеђу објктима који увелико мења рухо је и Ловачки дом „Пландиште“ на Космају, који ће после обимне адаптације и уређења, што је у току, бити један од најлепших и најфункционалнијих објеката ове врсте у овом делу Србије. Дом ће широм отворити своја врата за туристичке посленике – ловце и друге заљубљенике у ове шумадијске пределе, већ у другој половини ове године.Висока затворена чека

У току је и изградња и Ловачког дома у Међулужју, као и других ловно – узгојних објекаата у другим ловачким секцијама. Купљени плац у Међулужју је површине 20 ари и у Ковачевцу 10 ари, где се такође гради још један ловачки дом. У плану је куповина и изградња још једног прихватилишта за фазанске пилиће, од 15 ари.

У овом ловишту изграђено је у овој години, још десет затворених и отворених чека. Оне су различитих намена за – мониторинг, спречавање штета, утврђивање бројности и старосне структуре високе дивљачи, одстрел...

По оцени стручњака, срндаћи у овом ловишту су у изузетној кондицији и са добрим трофејима. Мада је, до почетка јула, у узгојно - селективном одстрелу одстрељено 40 срндаћа, и 10 у комерцијалном лову два су у сребру и пет у бронзи. Међутим, комерцијални ловци, међу којима и Шпанци, када је у питању одстрел три златна срндаћа, нису имали ловачке среће.

- Све што се ради у нашем Ловачком удружењу указује на праве развојне Овогодишњи трофеји срндаћапутеве који воде новим висинама лова и ловства, захваљујући упорности и добром раду ловаца у свим ловачким секцијама, чиме је Младеновац високо котиран на ловној мапи наше земље, истиче Бојан Радовановић , председник Ловачког удружења „Варовнице“ у Младеновцу.

 

С. М.

ИЗГРАДЊА ЛОВАЧКОГ ДОМА У КНИЋУ

Фото вест

 

Ловачко удружење “Владан Милошевић“ из Кнића, у овом гружанком месту, гради један од највећих ловачких домова у Србији. Корисна површина Ловачког дома достиже чак преко 550 квадратних метара.


http://www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/izgradnja-lovackog-doma-knic-2018-1.jpg


http://www.lovackisavez.rs/images/photoalbum/izgradnja-lovackog-doma-knic-2018-2.jpg

Одлука Скупштине ЛСЦС о висини чланарине за ловну 2018/2019. годину

 

СВЕ ОДЛУКЕ ЈЕДНОГЛАСНЕ

На седници Скупштине ЛСЦС, у Крагујевцу

СВЕ ОДЛУКЕ ЈЕДНОГЛАСНЕ


Седница СкупштинеСедница Скупштине Ловачког савеза Централне Србије, која је одржана 29. јуна 2018. године, у Крагујевцу, трајала је само сат времена и све одлуке донете су једногласно, чиме је потврђено пуно јединство овог Ловачког савеза, као асоцијације која својим садашњим програмима рада и активности представља снажан стуб развоја лова и ловства на овим просторима.

Поред досадашњих удружења – чланова ЛСЦС, на седници били су и нови из Баточине и Лапова, тако да су чланови Скупштине, из 34 ловачка удружења, разматрали и прихватили Извештај о раду у 2017. години, Завршни рачун за 2017. годину и Извештај Надзорног одбора о раду у прошлој години, у којој је овај Ловачки савез пословао са приходом од 13,423.681,00 динар а утрошио 9.901.988,00 динара.Седница Скупштине

У 2018. години, са чланарином од 400,00 динара, од којих ће 200,00 динара бити усмерено ЛСС, и утврђеним програмима рада, Ловачки савез Централне Србије, располагаће са приходом од 12,7 милиона динара, за најважније програме рада и активности.

Седница СкупштинеУ уводном излагању председника Томице Радосављевића, указано је на најважније задатке и активности, чиме се отварају нове перспективе развоја и унапређења ловства на овим просторима, који задржава статус народног ловства, а ловишта су већ сада узор како треба градити и радити у ловачким удружењима.

С. М.

4. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 4. коло4. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 24.06.2018. године у Тополи.

 

Резултате 4. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-4kolo/