Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
Ловни туризам потенцијал туристичке понуде крушевачког краја

Нова туристичка понуда у Крушевцу. Покренут је репроцентар за дивље свиње на Јасиковцу, а први гости су студенти смера Ловни туризам са Универзитета у Новом Саду.

Ловни туризам представља потенцијал туристичке понуде крушевачког краја. Ловачко удружење покренуло је репроцентар за дивље свиње на Јасиковцу, а Ловачка кућа почеће да прима госте крајем јуна.

Прва група која је посетила репроцентар, су студенти новосадског Природно математичког факлултета одсек туризам, угоститељство и хотелијерство модул ловни туризам. Имали су прилику да знања стечена на предавањима употпуне радом на терену.

По речима њиховог предавача проф. др Зорана Ристића, репроцентар представља позитиван пример газдовања Ловачког удружења и ловаца.

 

Видео прилог: https://www.youtube.com/watch?v=_gr7nH1RS18

Отворен 9. међународни Сајам лова, риболова, ловног туризма и наутике

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

 

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА 9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НА

9. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА, ЛОВНОГ ТУРИЗМА И НАУТИКЕ

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА "ШУМАДИЈСКЕ ЛИГЕ"

Са састанка ''Шумадијске лиге'' одржаног у Крагујевцу дана 12.05.2017. године, са почетком у 18,00 часова са следећим:

 


Састанак у КрагујевцуД Н Е В Н И М     Р Е Д О М:

- Одређивање календара такмичења за 2017. годину

- Актуелна проблематика у лиги


- Разно

 

Састанку су присуствовали чланових следећих ЛУ: Шумадија – Крагујевац, Карађорђе – Топола, Краљево – Краљево, Раде Јоксић – Јежевица, Радиша Поштић – Мрчајевци, Драгачево – Гуча, Трстеник – Трстеник и Бранко Ђоновић – Ариље.

 

1.) У оквиру прве тачке дневног реда одређен је календар такмичења за 2017. годину и то:

 

Дана 04.06.2017. године оджаће се прво коло у Јежевици. Домаћин је Л.У. ''Раде Јоксић'' из Јежевице.

 

Дана 11.06.2017. године одржаће се друго коло у Мрчајевцима. Домаћин је Л.У. ''Радиша Поштић'' из Мрчајеваца.

 

 

Дана 06.08.2017. године одржаће се треће коло у Тополи. Домаћин је Л.У. ''КАРАЂОРЂЕ'' из Тополе.

 

Дана 13.08.2017. године одржаће се четврто коло у Краљеву. Домаћин је Л.У. ''КРАЉЕВО'' из Краљева на стрелишту Бапско поље.

 

Дана 20.08.2017. године одржаће се пето коло у Гучи. Домаћин је Л.У. ''Драгачево'' из Гуче.

 

Дана 27.08.2017. године одржаће се шесто коло у Крагујевцу. Домаћин је Л.У. ''ШУМАДИЈА'' из Крагујевца на стрелишту Вињишта.

 

 

 

Комесар Шумадијске лиге:

 

Максимовић Зоран с.р.

К р а г у ј е в а ц

УВЕК ИВЕР ДО КЛАДЕ

Љубав од младости

 

Љубав од младостиДа се љубав према природи и дивљачи „гради“ од ране младости, може се видети на многим примерима широм ловишта Србије.


Међутим, задњи снимак са фејсбука заиста плени велику пажњу јавности. На њој је Александар Јовановић из Ћуприје, са својим подмлатком, у обиласку ловних терена и разгледању ловишта "Орловица", ЛУ "Бељаница" Ресавица.


Ова деца, што се види и на овом прелепом снимку, заиста са великом пажњом и заинтересованошћу, стичу прва визуелна и практична сазнања о очувању природе и заштити дивљачи.


Едукација вредна сваке пажње и искреног поштовања!

С. М.

ОДСТРЕЉЕНА СРНА У ЛОВОКРАЂИ

Да је ловокрадицама свеједно у шта пуцају у похлепи за месом, очит је пример недавно одстрељене срне у крагујевачкој Доњој Сабанти, на потесу Медне. Видевши да је опажен, ловокрадица је утекао са све пушком из које је пуцао. Овај вандалски чин, догодио се само неколико дана пре лањења.

Обдукциони ветеринар и ловочувари су из срне извадили два мртва ланета.

 

Истражни органи обавили су увиђај, а Ловачко удружење „Шумадија“, предало је оптужбени предлог надлежним судским органима. За оваква тешка и нехумана (зло)дела појединаца морају се предузети све законске мере гоњења и осуде, како би се стало на пут појединим кабадахијама.


НАПОМЕНА: Иако смо у поседу фотографије са лица места из обзира према осетљивијим особама одлучили смо да ужасну фотографију убијене бремените срне не учинимо јавно доступном.

Уколико, и поред упозорења, желите видети обдукциону фотографију, кликните ОВДЕ.

СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО ПОДРЖАЛА РАД ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Скупштина ЛСЦС     Све одлуке, закључке и мишљења, Скупштина Ловачког савеза Централне Србије, на седници одржаној 20. априла 2017. године, у Тополи, донела је једногласно, што је снажна потврда да овај савез, формиран пре шест година, својим радом, активностима и деловањем представља чврсту спону сарадње и заједништва ловачких удружења на овом подручју.

 

     Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије и Урош Ђоковић, председник Скупштине, указали су на све остварено у прошлој години и програм активности у овој. Посебан акцент дат је на изузетно добру сарадњу са Управом за шуме, где су из Буџетског фонда изграђени многи значајни ловни објекти или обезбеђен узгој и уношење дивљачи у ловиште.

 

     Само у прошлој години, поред осталог, 726 кандидата положило је ловачки испит, урађен је 31 план газдовања, 30 пројеката, издато 18.600 ловних карата, 6.521 евиденционих маркица, организовано доста предавања и саветовања, оцењено 407 трофеја срндаћа и 21 дивљег вепра, узето учешће на сајмовима у Крагујевцу и Трстенику, са едукационим темама, и пуно другог.

Донета је долука да чланарина за чланове Ловачког савеза Централне Србије, буде 400 динара, са обавезним осигурањем, с тим што део чланарине који буде ишао ка ЛСС, од 200 динара, мора се протоколарно регулисати шта ловачка удружења имају од тих средстава када је у питању израда планских или других докумената, а све у складу са већ потписаним протоколом о сарадњи.

 

     За нове чланове Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије изабрани су: Ненад Поповић, председник Скупштине ЛУ „Војвода Милан Обреновић“ из Горњег Милановца и Радослав Ружић, председник ЛУ „Драгачево“ из Гуче.Скупштина ЛСЦС

 

     Једино незадовољство чланова Скупштине ЛСЦС, односно ловаца са овог подручја, исказано је у неадекватном тумачењу Закона о оружју и муницији, недовољном разумевању и различитом тумачењу правилника од стране надлежних министарстава и служби које то спроводе, осипању ловаца по овом основу, неспровођењу одлуке Скупштине ЛСС о изналажењу трајних решења у овој области, до захтева за цивилизацијску радикализацију овог веома важног питања кроз орочене потписе и јединствене протесте ловаца Србије.

 

     Седници Скупштине присуствовао је и заменик председника Ловачког савеза Србије, Милан Ковачевић, који је поздравио овај скуп и подржао активности Ловачког савеза Централне Србије.

 

   Од сада и Ловачко удружење „Срндаћ“ из Житковца, са 300 ловаца, нова је чланица Ловачког савеза Централне Србије.