Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ОСНИВАЧИМА ЗА ВЕЧНО СЕЋАЊЕ

Откривање плоче у ШумарицамаНа Ловачком дому у Шумарицама Ловачког удружења „Шумадија“, у присуство стотину ловаца, 23. августа 2017. године, откривена је спомен – плоча посвећена оснивачима и утемељивачима Крагујевачке ловачке дружине, која је основана 9. септембра 1887. године.

 

У години 130-годишњег јубилеја крагујевачког ловства, ова генерација ловаца, поставила је ову спомен-плoчу, као трајно сећање на осниваче прве Крагујевачке ловачке дружине у ондашњој Краљевини Србији.

 

Спомен – плочу открио је председник овог удружења Милосав Зимоњић, најављујући и богат програм обележавања 130-годишњег јубилеја ловства Крагујевца, са завршним свечаностима 9. септембра, на дан оснивања Крагујевачке ловачке дружине.

5. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.5. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 20.08.2017. године у Гучи.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-5kolo/

4. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.4. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 13.08.2017. године у Краљеву.

 

Резултате 4. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-4kolo/

3. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.

3. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 06.08.2017. године у Тополи.

 

Резултате 3. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-3kolo/

In memoriam

Toni Vrščaj,  1948-2017   U ponedeljak, 17. jula 2017. u Črnomelju, posle kratke i teške bolesti, preminuo je Toni Vrščaj. Toni je bio predsednik Koordinacionog Foruma CIC-a za jugoistočnu Evropu, Međunarodni sudija za trofeje i član CIC-a od 1995. godine.

 

Poštovan suprug, otac i deda, naše saučešće pre svih ide njegovoj divnoj porodici. Uspešan poslovni čovek, na Tonija ste mogli uvek da se oslonite. S Tonijem sam se družio u Črnomelju, na Kipru, u Marakešu, Stragarima, Parizu... Pamtićemo ga kao uvek nasmejanog i neumornog čoveka kadrog da svuda stigne za tili čas, pogotovu na prostoru bivše zajedničke države.

Rekao mi je jednom prilikom da vojničke dane u Srbiji pamti kao najlepši period u životu.

 

Tonijeva lovačka misija bio je održiv lov i podizanje lovačke kulture na najviši mogući nivo. Njegovim odlaskom, Lovački Savez Slovenije gubi dostojanstvenog predstavnika a srpski Savez, na žalost, zatvara jedno važno poglavlje u međunarodnim odnosima. Jednom rečju, izgubili smo velikog druga koji je, ponekad umešnije nego mi sami, zastupao Srbiju pred svetom.

 

Zbog toga, još jednom hvala našem prijatelju i velikom lovcu Toniju Vrščaju.

 

Milorad Perović

У „ШУМАДИЈИ“ - ГРАДИ СЕ И РАДИ КАО НИКАДА ДО САДА

Ловачки дом у Шумарицама   Задњих година Ловачко удружење „Шумадија“, радом и активностима, сврстава се у ред најорганизованијих ловачких организација у Србији.

   Јасно дефинисаним и уређеним правилима рада и понашања, у складу са Статутом и другим документима, остварена је могућност да секције са доста самосталности одлучују о ловишту и изградњи најважнијих објеката на свом терену.

 

   Све је почело када су органи управљања одлучили да уместо одрађивања четири акције у ловишту, ловци одраде само једну, а преостале три дневнице од укупно три хиљаде динара, уплате уз чланарину и уложе у изградњу најпотребнијих објеката у тој секцији. Зато је, уз средства удружења и средстава Буџетског фонда за развој ловства у Републици Србији, свака секција велико градилиште. Гради се и ради као никада до сада.

   Пре свега, граде се прихватилишта, ловачке куће, путеви, високе чеке, хранилишта и солишта, адаптирају старији објекти, уређују просторије у управи, износи храна и со у ловиште и једном речју остварује се препород овог ловачког удружења.

- Посебно је значајно што се сви ови програми остварују у овим годинама великог јубилеја ловства Крагујевца, јер напредак се остварује само слогом ловаца и правилним радом руководства, када се овде са делегатског прешло на председнички систем и сам председник удружења бира свој тим за рад, који даје изванредне резултате, недавно је констатовао председник Скупштине ЛУ „Шумадија“, Горан Радовановић.

   У задњих пет година изграђено је 10 најмодернијих прихватилишта за фазанску дивљач, пет ловачких кућа, 55 планских покривених чека од којих 10 топлих, 20 километара просечених и насутих путева, проширена фазанерија у Шумарицама за производњу 60.000 фазанских пилића и волијере на 3,5 хектара, изграђена хладњача и стан за фазанеристе, набављена нова возила, дограђен и опремљен Ловачки дом у Шумарицама и пуно другог.

Ловачко удружење се припрема да достојанствено обележи 130 година ловства Крагујевца, 9. септембра 2017. године.

 

С. М.

Изложба трофеја у Горњем Милановцу

Изложба трофејаУ холу Дома културе, у петак 30.јуна, Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ изложило је трофеје одстрељених срндаћа које су ловци удружења одстрелили у првом делу ловне сезоне.


Овогодишња ловна сезона на срндаћа у ловиштима „Таково“ и Сувобор“ била је изузетно добра, што говоре и резултати одстрела.

У ловишту „Сувобор“ од планираних 5, одстрељено је 4 срндаћа, а у ловишту „Таково“ од планираних 128 одстрељено је 90 посто.

Дугогодишњим селективним одстрелом повећан је квалитет и вредност одстрељених срндаћа.

Ловишта Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“спадају у богатија ловишта са срнећом дивљачи, како у Моравичком округу, тако и у ширем окружењу.

Visit https://www.srilankavisaonline.com to find out more regarding visa srilanka