Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
СВЕТА МАЏАРЕВИЋ – ХРОНИЧАР ВРЕМЕНА

СВЕТА МАЏАРЕВИЋ – ХРОНИЧАР ВРЕМЕНА          У оквиру традиционалне манифестације „Дани крагујевачке књиге“, у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“, у Крагујевцу,  21. фебруара 2018. године, приређено је књижевно вече посвећено стваралачком опусу  нашег ловца, писца и друга Свете Маџаревића.

          На овом књижевном сусрету под називом „Света Маџаревић – хроничар времена“, о књижевним дометима и монографском казивању и збирању историјске грађе, надахнуто су говорили: Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије, проф. др Светлана Милошевић Златановић, професор Природно – математичког факултета у Крагујевцу и Живота Марковић Пушкин, председник Књижевне заједнице Крагујевца.

           Као што је познато овај аутор до сада је објавио 52 књиге, од којих је 29 хроника из области лова и ловства и носилац је највишег признања у области монографског ауторства Удружења књижевника Србије – Плакете „Симо Матавуљ“.

          У току је припрема две нове књиге за ловачка удружења која ове године обележавају 120 година организованог ловства: „Лов у Жупи кроз векове“ и „Путевима аранђеловачког ловства“.

САБОР ЛОВАЦА СРБИЈЕ

Ловачко удружење „Златибор“ из Чајетине организује традиционалну манифестацију „САБОР ЛОВАЦА СРБИЈЕ“ од  23.-25. Фебруара 2018. године.

Овим путем Вас позивамо да узмете учешће у овој традиционалној манифестацији и будете наши драги гости.

У прилогу Вам шаљемо и програм манифестације.

У нади да прихватате програм и учешће на „ХХХVI САБОРУ ЛОВАЦА СРБИЈЕ ЗЛАТИБОР“ 2018. године, у име Ловачког удружења „Златибор“ Чајетина, унапред Вам се срдачно захваљујемо и поздрављамо ловачким поздравом

 

Д О Б А Р    П О Г Л Е Д ! ! !

 

 ЛУ „Златибор“ Чајетина

СВЕЧАНО ОТВОРЕН НОВ ЛОВАЧКИ ДОМ У АЏИНИМ ЛИВАДАМА

Свечано отварање дома у Аџиним ливадамаНа падини Гледићких планина, у прелепом бајчетинском крају, захваљујући ангажовању ловаца Ловачке секције „Водојажа“, Ловачко удружење „Шумадија“, које је прошле године обележило 130 година постојања, као најстарија ловачка организација у Србији, у присуству многих гостију отворило је у Аџиним Ливадама, један од најлепших ловачких домова у овом крају.


О значају овог двоспратног објекта за будући развој лова, ловства и ловног туризма у Србији, говорили су Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије, Милосав Зимоњић, председник Управног одбора и Горан Радовановић, председник Скупштине ЛУ „Шумадија“.


С. М.

Свечано отварање дома у Аџиним ливадамаСвечано отварање дома у Аџиним ливадама Свечано отварање дома у Аџиним ливадама

ЈОШ ЈЕДАН ЛОВАЧКИ ДОМ У АЏИНИМ ЛИВАДАМА

Ловачки дом у Аџиним ливадамаДа Ловачко удружење „Шумадија“, најстарије у Србији, задњих година улаже значајна средства у изградњу ловно – техничких објеката, потврда је и тек завршеног Ловачког дома у Аџиним Ливадама.

 

У најлепшем пределу Гледићких планина, одакле поглед пуца све до Голије, Рудника и Јастребца, ловци „Шумадије“, предвођени Ловачком секцијом „Водојажа“, изградили су један од прелепих ловачких домова у овом крају Србије.

 

Отварање овог Ловачког дома у Аџиним Ливадама, који је осим средстава удружења грађен и донацијама ловаца и љубитеља ловства и природе, планирано је за петак 26. јануара 2018. године, у 15 часова.

 

Осим овог дома, Ловачко удружење „Шумадија“, располаже и са новоизграђеним и адаптираним ловачким домовима и кућама у Шумарицама, Десимировцу, Горњој Сабанти, Лужницама, Трешњеваку, Рогојевцу, Јовановцу, Дреновцу, Баљковцу, Голочелу...

 

С. М.

ЗЛАТНА ЛИСИЦА ЗЕЛЕНИКА 2018

„ШУМАДИЈИ“ ТЕЛЕВИЗОР НА ДАР

ТВ на поклонПоследњег радног дана у старој 2017. години, када је Управни одбор, најстаријег ловачког удружења у Србији, крагујевачке „Шумадије“, разматрао све остварено у овој години, окренут новим развојним визијама, стигла је и делегација трговинске фирме А.Д. „Подунавље“, из Бачке Паланке, која је ловцима овог града на Лепеници уручила посебан дар – најновији телевизор.


Потпредседнику овог удружења Бојану Стевановићу, телевизор је уручила госпођа Марија Павловић, супервизор ове познате фирме, рекавши да је поносна на све ловце Крагујевца који су редовни купци и добри конзументи производа који се налазе у рафовима трговинских објеката ове бачкопаланачке фирме, која последњих година успешно шири продајну мрежу али и асортиман са популарним ценама.


Међу најпрече задатке који су постављени за 2018. годину, у Ловачком удружењу се издвајају: изградња објеката за вештачку производњу зеца, где су, осим буџетских средстава, и сви ловци издвојили по хиљаду динара, затим довршетак започетих ловачких домова и објеката, уношење 6.000 фазанске дивљачи, унапређење подмладкарског покрета, обука млађих ловаца, изградња простора за документационо-музејску поставку, унапређење активности у ловишту, адекватна прихрана дивљачи, развој сарадње са локалном самоуправом, и друго.


Уз честитке за успешну нову 2018. годину, и жељу ловцима за срећу и здравље, председник Милосав Зимоњић, је рекао, да управа и руководство не остану уљуљани у години јубилеја и задовољни оствареним већ да новим активностима и радом даље поносно „кормиларе“ на просторима Србије.

 

С. М.

ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛСЦС У 2017.

Седница Управног одбораНа последњој седници Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије у 2017. години, која је одржана 27. децембра, и којом је председавао председник Томица Радосављевић, разматрана су многа актуелна питања досадашњег рада али и задаци који очекују овај Ловачки савез у 2018. години.


Оцењено је да је завршена још једна успешна година у јачању овог Ловачког савеза и остварењу најважнијих развојних постулата, чиме је јачала улога ловачких удружења кроз многе програме и акције као и суфинансирање средствима буџетског фонда за развој ловства у Републици Србији. Ловачки испит положило је преко 800 ловаца, и издато скоро 16.000 ловних карти.

Највише питања присутних било је, између осталог, у којој је фази садашња израда, односно измена, Закона о дивљачи и ловству, и шта је то што се ново предлаже нацртом овог документа, као и да ли ће бити о њему јавне расправе, затим о ловним картама, штетама од дивљачи и на дивљачи, и много чему другом.


У дискусији о овим питањима учествовала је већина чланова Управног одбора, међу којима: Бојан Радовановић. Драгиша Јовановић, Јован Бојић, Славомир Предолац, Боговид Бежановић, Милојко Марјановић... У дискусији и разјашњавању појединих питања активно је учествовао и допринео томе, секретар ЛСЦС Драган Губеринић.


Седници Управног одбора присуствовао је и нови члан из Горњег Милановца, председник Скупштине Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“, Ненад Поповић.


Свим члановима Управног одбора и ловцима Централне Србије, честитке је упутио председник Томица Радосављевић, као и председник Скупштине Ловачког савеза Централне Србије Урош Ђоковић.

 

С. М.

Седница Управног одбора Седница Управног одбора

Visit https://www.srilankavisaonline.com to find out more regarding visa srilanka