Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ЛЕТО БЕЗ ОДМОРА

ЗА КРАЉЕВАЧКЕ ЛОВЦЕ

 

Ловачко удружење "Краљево" - Краљево       Као што је већ познато, Ловачко удружење „Краљево“ у Краљеву газдује ловиштима „Ибар“ и „Студеница“, са приближно 75.000 хектара ловне површине. Конфигурација терена у ловишту иде од равничарског, уз реке Ибар, Западну Морава и Гружу, до планинског, тешко приступачног и тешко проходног на обронцима Чемерна, Радочела и осталих планинских масива.

 

       Амбициозно направљена планска документа потврда су да краљевачки ловци желе да, по сваку цену, унапреде ловство у свом крају. У тој намери нису их омеле ни препреке, попут овогодишњих елементарних непогода:  снежних наноса и немилосрдне суше, која још увек траје...

ГОРЕЛО 300 ХЕКТАРА ЛОВИШТА

БРУС


Пожар на потезу Велике Грабовнице и Криве Реке    Дуги сушни период и пожари који су захватили читаву земљу, овог лета нису мимоишли ни ловиште „Копаоник-Пожар“, којим газдује Ловачко удружење „Копаоник“ у Брусу.

 

    Учестале појаве пожара, још више су обавезале ловце на највећу опрезност у ловишту приликом кретања и организације лова. Због тога, у овом Ловачком удружењу одложили су почетак групног лова до првих киша...

Девети Шумадијски сајам пољопривреде

Šumadijski sajam poljoprivredeУ Крагујевцу се од 13.09.2012. – 16.09.2012. године одржава девети по реду Сајам пољопривреде.

 

На сајму ће посетиоци, поред изложбе коња, оваца, свиња и крава моћи да виде изложбу ситних животиња, фијакера и паса.

 

Такође ће моћи да уживају у богатом културно-уметничком програму, а оно што је за нас ловце посебно важно је да се под покровитељством Ловачког савеза Централне Србије у оквиру сајма у суботу, 15.09.2012 године одржава друго по реду такмичење у кувању ловачког гулаша...

ШУМАДИЈСКА ЛИГА 2012. ГОДИНА

Šumadijska liga 2012   Шумадијска лига у гађању глинених голубова навршила је пуних тринаест година постојања и рада. Формирана је давне 2000.-те године од стране пет Л.У. и то: ''Шумадија'' из Крагујевца, ''Сребрница'' из Страгара, ''Карађорђе'' из Тополе, ''Градиште'' из Раче и ''Владан Милошевић'' из Кнића.

 

За то време прешла је врло динамичан развојни пут, а по резултатима које је постигла – једна од најбољих лига у Републици Србији. Број Л.У. који су приступали Шумадијској лиги увећавао се сваке године и нарастао на 15 чланова.

У том тренутку, лига се простирала од Београда до Ниша и Аранђеловца до Јагодине. По броју Л.У., територији и члановима које представља је најбројнија и највећа лига у Р.Србији.

 

Због даљег развоја ловног стрељаштва из њених редова формирана је нова – ''Јужна лига''.

ЖИВОТОПИС СВЕТОГ JЕВСТАТИЈА

У сусрет слави ловаца

ЖИВОТОПИС СВЕТОГ JЕВСТАТИЈА

Sveti Evstatije    У животопису великомученика Св. Jeвстатија (Eustahius), налазимо да се звао Плакида, и да је живео 70 – 120 године, после Христовог рођења, у Риму. Био је страствен ловац и војсковођа у време цара Тита и Трајана.

    Легенда каже да полазећи једном у лов на хришћћански празник Велики петак, наиђе у шуми на јелена. Божјом промисли појави му се светао крст међу роговима јелена, и дође му глас господњи позивом да оде свештенику хришћаснком и да се прекрсти.

 

Плакида, тронут појавом послуша, оде и прекрсти се, заједно са женом и два сина. На крштењу доби име Jeвстатије...

ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ

У манастиру Дивостин

ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ

     Parastos Kralju Milanu, manastir Divostin

Поред спомен – чесме посвећене краљу Милану Обреновићу, првом почасном председнику Савеза ловачких удружења у Краљевини Србији, деветог септембра, ове године, одржан је помен у организацији Ловачког савеза Централне Србије...

 

За цео текст кликните на "САЗНАЈТЕ ВИШЕ"

ПРЕПОРУКА СВИМ ЛОВАЧКИМ УДРУЖЕЊИМА-ЧЛАНИЦАМА ЛСЦС

ПРЕПОРУКА СВИМ ЛОВАЧКИМ УДРУЖЕЊИМА-ЧЛАНИЦАМА ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ О МЕРАМА ЗАШТИТЕ ДИВЉАЧИ У ЛОВИШТИМА ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ПЕРИОДА ПРАЋЕНОГ ВИСОКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА

 

У последња два месеца, на територији Републике Србије забележен је период пропраћен врло високим температурама (и до 45оС) и са врло мало падавина (испод 100mm у највећем делу земље). У оваквим условима дошло је до заустављања вегетативног периода код биљака, а популације дивљих животиња лишене су склоништа и примарних извора хране.