Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
6. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017 - 6 коло6. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 27.08.2017. године у Крагујевцу.

 

Резултате 6. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-6kolo/

Инструкција о мерама за поступање корисника ловишта након престанка периода неповољних временских услова

На основу члана 48. Закона о државној управи („Службени гласник Републике Србије”, бр. 79/05, 101/07 и 95/10), а у вези са чланом 27. став 1. Закона о дивљачи и ловству („Службени гласник РС“, број 18/10),

В.Д. Директора Управе за шуме Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси

Инструкција о мерама за поступање корисника ловишта након престанка периода неповољних временских услова – високих температура

Обзиром на неповољне временске услове, односно високе дневне температуре које су наступиле у току летњег периода, а које су могле да имају негативне последице на популације ситне дивљачи, корисници ловишта су у обавези да накнадно изврше прикупљање података о бројном стању ловних врста ситне дивљачи, при чему је нарочито потребно да накнадно утврде бројна стања популација зеца (Lepus europaeus) и пољске јаребице (Perdix perdix), како не би својим ловним активностима довели до њиховог угрожавања.

Корисници ловишта су у обавези да на основу накнадно утврђених бројних стања популација зеца (Lepus europaeus) и пољске јаребице (Perdix perdix) изврше усклађивање планираних мера са стварним стањем у ловишту, односно изврше измене годишњих планова газдовања ловиштем у делу који се односи на наведене врсте.

Информацију о утвђеном бројном стању и предузетим мерама, корисници ловишта су дужни да доставе надлежном шумарском и ловном инспектору најкасније до 30.09.2017. године.

 

 

В.Д. ДИРЕКТОРА

Саша Стаматовић

Извор: www.upravazasume.gov.rs

ПРЕУЗЕТО 134 ТРОФЕЈА СРНДАЋА

134 трофејаЛовци Ловачког удружења „Шумадија“, који су током ове ловне сезоне одстрелили срндаће, на заједничком недавном скупу у Шумарицама, примили су обрађене трофеје и наравно налоге за уплату.

 

Овде је примећена и посебна радост, јер у историји ловства града на Лепеници, ловци нису успели у једној сезони, да одстреле оволики број срнећих грла.

 

Наравно, чули су се и коментари од појединих ловаца, да у ловишту „Лепеница“ имају више срнеће дивљачи него зечева. То је и разлог што је ово удружење конкурисало за средства Буџетског фонда за развој ловства у Србији, како би подигло једано од узорних узгајалишта зеца у Крагујевцу, и тиме побољшал зечју популацију у ловишту.

С.М.

 

Извор: www.lusumadija.rs

НОВА КЊИГА И ФИЛМ

НОВА КЊИГА И ФИЛМПоводом 130-годишњице ловства у Крагујевцу, која ће бити обележене 9. септембра 2017. године, Ловачко удружење „Шумадија“, објавило је књигу „Крагујевац – круна ловства Србије“, аутора Свете Маџаревића.

 

После већ објављених монографских књига истог аутора: „Историја ловства Крагујевца“; „Док је сунца и ветра“ о сарадњи ловаца Сенте и Крагујевца; „Мостови пријатељства„ и „Ризница сећања“ о сарадњи ловаца Румуније и Крагујевца; „Заувек пријатељи“ о сарадњи ловаца Крагујевца и Фоче, и ова књига даје нове историјске чињенице и први пут истражене и необјављене податке о ловству у овом делу Србије.

 

Рецензенти ове нове монографске књиге, која је објављена на великом формату и 224 колор стране, су: проф. др Светлана Милошевић Златановић и дипл.инж. Александар Радосављевић.

 

Овог пута под истим именом „Крагујевац – круна ловства Србије“, исти аутор је урадио и 18-минутни филм, који још једанпут многим чињеницама и подацима подсећа на прве темеље организованог ловства у Краљевини Србији, када је давне 1887. године, краљ Милан Обреновић, постао први члан тек формиране Крагујевачке ловачке дружине.

ОСНИВАЧИМА ЗА ВЕЧНО СЕЋАЊЕ

Откривање плоче у ШумарицамаНа Ловачком дому у Шумарицама Ловачког удружења „Шумадија“, у присуство стотину ловаца, 23. августа 2017. године, откривена је спомен – плоча посвећена оснивачима и утемељивачима Крагујевачке ловачке дружине, која је основана 9. септембра 1887. године.

 

У години 130-годишњег јубилеја крагујевачког ловства, ова генерација ловаца, поставила је ову спомен-плoчу, као трајно сећање на осниваче прве Крагујевачке ловачке дружине у ондашњој Краљевини Србији.

 

Спомен – плочу открио је председник овог удружења Милосав Зимоњић, најављујући и богат програм обележавања 130-годишњег јубилеја ловства Крагујевца, са завршним свечаностима 9. септембра, на дан оснивања Крагујевачке ловачке дружине.

5. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.5. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 20.08.2017. године у Гучи.

 

Резултате 5. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-5kolo/

4. коло Шумадијске лиге 2017.

Шумадијска лига 2017.4. коло Шумадијске лиге 2017. одржано је дана 13.08.2017. године у Краљеву.

 

Резултате 4. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2017-4kolo/